tiistai 22. syyskuuta 2009

Ajetaan me tandemillaaa...

Täällä sitä siis asustellaan trailerikylässä Aisnen maakunnassa. Paikka on ok, sillä vaikka ympärillä on paljon muitakin lomalaisia, ollaan saatu olla aika rauhassa. Netti toimii vain pubissa, joten illat on pakko istua kiljuvien brittien keskellä. Onneksi viinilasillinen maksaa vain 2€ (vaikka sekin on kyllä kallis näillä viinihinnoilla). Ollaan silti varmaan jo "ne datailevat suomalaiset", koska liikutaan täällä camping-alueella vaan läppärit kainalossa. Huomenna on pubi kiinni, joten ostettiin äsken nettiaikaa huomiseksikin. Onneksi on terassi, johon voidaan huomenna tulla nörtteilemään. :D

Otan myöhemmin kuvia tästä alueestakin, on nimittäin ihan näkemisen arvoinen viritys tämä Berny Rivierén lomakylä. :D

Ekat kaksi yötä saatiin tosiaan vierata Suomesta (vaikka tulivatkin Saksasta..). Mukavasti lämmittivät ilmaa trailerissa, koska nyt ollaan jäädytty öisin kun ollaan kahdestaan. :D Jeren ja Helenan kanssa tutustuttiin Vic-sur-Aisnen sunnuntaimarkkinoihin ihanan aurinkoisessa säässä.


Kylän keskellä pyöri karuselli lapsille, kojuista myytiin vohveleita ja pienet leipomot myivät patonkia oikein urakalla. Paikalliset olivat levittäytyneet kaduille pitämään kirppiskojuja ja pitihän ne kaikki kiertää. Tein nukkekotiin pieniä löytöjä Helenan suotuisalla avustuksella (onneksi joku meistä puhui ranskaa..).


Illalla ajeltiin lähimpään kaupunkiin Soissons´iin kivojen ravintoloiden perässä. Eksyttiin ihmettelemään keskustan suurta katedraalia, joka oli siitä aika erikoinen, ettei se ollut minkään tietyn uskontokunnan mesta. Aika katoliselta meininki kirkossa kuitenkin näytti, ainakin näin ulkopuolisen silmin. Paikalliset kirkkomammat jakoivat meille postikortteja ja olivat innoissaan siitä että joku tulee Suomesta asti katsomaan Soissons´n katedraalia. Yksi otti meistä jopa valokuvia. :D

Ravintolapuoli oli aika pettymys. Tai ehkä paremminkin ranskalaisten aikataulupolitiikka. Kaupat, ravintolat ja muut menomestat ovat ihan randomisti auki aamupäivisin, jonka jälkeen ne menevät kiinni ja avaavat taas illansuussa. Paitsi maanantaina, jolloin suurin osa paikoista on kiinni. Paitsi että jotkut on auki. Meidän pubi on keskiviikkoisin kiinni. Sunnuntaisin kaikki on kiinni, paitsi jotkut paikat ovat auki. Ja nekin menevät aikaisin kiinni tai vaihtoehtoisesti avaavat vasta illalla. Ei hyvä homma, jos sattuu olemaan aamu-uninen suomalainen, jonka verensokerilla on muutenkin taipumus heilahdella kaoottisin seurauksin. Löydettiin sitten joku mesta, johon päästiin sisälle juomaan sangriaa. Kun oltiin odotettu 30 min niin sieltä alkoi saada ruokaa. Merci!

Eilen saateltiin J&H jälleen matkaan ja vajottiin itse traikun sohvalle ihmettelemään maailman menoa. Mua alkoi ahdistaa kun tajusin, että viikon päästä mä jäisin yksin Englantiin kun Villekin ottaisi kurssin kohti Suomea. Nyyh. Eroahdistus.


Piristyin kun sain Villen ylipuhuttua vuokraamaan meille tandemin. Fiksuna naisena valitsin mallin, jossa takana oleva saa vain istuskella ja katsoa maisemia. Edes ohjata ei voinut. Ylämäessä autoin polkemalla vähän tsemppivauhtia. Käytiin tällä menopelien kuninkaalla paikallisessa supermarketissa ja saatiin kummia katseita kyläläisiltä. Ihan kun ne ei olis ennen nähny tandemia polkevaa turistia patonki kainalossa!


1 kommentti:

  1. Tosi kiva seurata teidän matkaa. Melkein kuin olis itsekin jossain lomareissulla ihmettelemässä kaikkea uutta ja outoa. Älä suotta sure Englantiin jäämistä, se alkaa sujua tuo homma parissa kolmessa päivässä aika hyvin. Ja kun olet jo lämmitellyt tuota ulkomaanelävän roolia siellä Euroopassa valmiiksi..
    Voikaa niin hyvin kuin voitte!

    Ishh..

    VastaaPoista