keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Ja sepustukset alkaa nytten..

..vaikka ollaankin vielä tukevasti mantereen puolella. Samalla tänne voinee raportoida alkumatkankin sujumisesta. :D

Eilen tiistaina valvottiin perinteiseen tyyliin klo 02.00 asti, Ville tehden viimeisiä firmahommia ja minä pakkauspanikoiden. Neljän tunnin yöunien jälkeen suunnistin YTHS:lle pikakeikaukselle, sitten kamat autoon ja vauhdilla Helsinkiin, ettei missata lauttaa Tallinnaan. Ehdittiin ihan hyvin, kiitos kätevän navigaattoriäänen, joka ponnekkaasti vaati kääntymään oikeasta risteyksestä vielä silloinkin kun itse epäröitiin.

Laivalla oli paljon porukkaa, joku Tikkurilan maalikonferenssi siellä oli menossa. Me syötiin maittavat ja edulliset lounaat (lehtipihvi 13€ ja lohimedaljonki 11€) ja koomailtiin laivakaupassa. Ostettiin 6 purnukkaa DKNY:n deodoranttia kun oli kerta halpaa! :)


Kannella tuuli niin et rillit meinas lentää päästä.
Katsastettiin kuitenkin muita turisteja ja räpsittiin kuvia niinkun japanilaiset konsanaan.

Kannella oli otettu huomioon myös nelijalkaisten matkustajien tarpeet. :)


Iltapäivän puolella saavuttiin Tallinnaan, josta matka jatkui Pärnun kautta Latvian rajalle. Entinen raja-asema oli aavemainen, tyhjät passitarkastuskopit seisoivat hylättynä tonteillaan sälekaihtimet vinossa. Kukaan ei halunnut nähdä mitään papereita ja ajettiin siitä sitten vaan ohi.

Nyt illalla saavuttiin Riikaan, tai oikeastaan Villen sanoin "Riikan Raisioon" Kekavaan. Ei jaksettu raahautua ravintolaan, ni käytiin läheisessä Maximarketissa shoppailemassa. Oli aika eksoottista taas koittaa erottaa maito- ja jogurttipurkkeja toisistaan. Kaliningradin jälkimuistelmissa mä aloin polleana latoa tavaraa koriin kunnes tajusin etten tajua niistä mitään. :D Onnistuin ostamaan kanavoileivän, sendvics ar vistun ja pari persikkaa. Vähän jäi katkera mieli, kosken löytänyt Kaliningradista tuttua suklaajuomaa. Onneksi se oli ehkä saksalaista, niin löytänen sitä vielä jostain tälläkin reissulla.

Jepulis. Nyt siis dataillaan Latviassa. Todella erikoinen ilta (NOT!); kumpikin istuu omien tietokoneidensa ääressä. Ehkä tämä tästä vielä lomaksi muuttuu...

4 kommenttia:

 1. Kiva kuulla sinusta jo näin pian, vaikket vielä ehtinyt kai rahaa lähettämään.. NO, vitsi, vitsi...

  Tyylikkään näköinen blogi! Ja kiva kun saa seurata mitä siellä kuuluu ja miten menee!
  Mukavaa matkaa!
  Isshhh

  VastaaPoista
 2. komppailen ishiä :) mistään rahajutuista en khyl tiiä :) T: Soopeli&Myrsky

  VastaaPoista
 3. Heipolaa!

  Arvaa kuka? Hieno blogi sulla :)
  Päivittele ahkerasti, jotta me täällä kotosuomessa pärjätään annanannaikävän kanssa. Ja ainii, kiva et laivoilla on tollasia laatikoita ni sitten ei tarvii pidättää....ja mä kerron mun äipälle terkkuja kans, hei.

  VastaaPoista