keskiviikko 25. marraskuuta 2009

When reality killed the video star

Tiesin että se päivä vielä suurella todennäköisyydellä koittaa, mutta kun kaksi vuotta ekan oman tietokoneen kanssa oli sujunut jo ihan hyvin, niin en ehkä enää ajatellut asiaa yhtä vakavasti. Kunnes: riks, raks ja poks, Annan kannettava sanoi sopimuksen irti.

Hitaitahan me ollaan molemmat oltu jo pitkän aikaa, mutta mun virussuojaus on täällä possuflunssan luvatussa maassa toiminut paljon paremmin. Ihan rauhassa mesettelin Samsonin kanssa kun yhtäkkiä ruutuun läjähtää hyvin informatiivinen kuva:

Onneksi elän täälläkin nörttien ympäröimänä ja pienen ravistelun jälkeen sain Jamesin irtautumaan Sims3:sta ja katsomaan mun konetta. Ajettiin sata ja yksi virusohjelmaa ja vakoiluohjelmaetsintä läpi ja yritettiin palauttaa kone pari viikkoa taaksepäin (mun mielestä olis aika mahtista jos niin vois tehdä ihmisillekin, varsinkin edellisenä iltana ennen tenttiä). Poistettiin noin kymmenen virusta ja/tai vakoilijaa, mutta hitauteen se ei kyllä auttanut mitään. Kipaisin kauppaan hakemaan 250Gb:n ulkoisen kovalevyn (ja osaan sanoa sen englanniksikin!) ja aloin pelastaa koulutöitä ja valokuvia sille kaiken varalta.

Tällähetkellä tilanne on se, että kone toimii jotenkuten, mutta en voi käyttää Googlea, koska saman tien alkaa sinkoilla kummallisia pop up-laatikoita ja kone on täynnä saastaa taas. Käyn siis vaan sivuilla, joiden osoitteen muistan ulkoa. James opiskelee jotain tietotekniikka/mediajuttua, ja yrittää nyt hankkia mulle Windows 7:n ilmaiseksi koulun kautta. Ne saa jokainen opiskelija koodin, jolla ohjelman saa itselleen ja nyt me yritetään etsiä kaveria, joka ei tarvitse omaa koodiaan, koska James on omansa jo käyttänyt. Tietokoneen formatointi siis edessä heti kun on joku käyttöjärjestelmä, jonka saan laitettua sitten tilalle. Onneks tällä viikolla ei ole mitään ihan kriittisiä kouluhommia kirjoitettavana.

Alkaa arveluttamaan että olenko kirjoittanut mitään tietokonetermejä oikein tuohon. :D Varsinkin eilisen illan jälkeen, jolloin James kysyi että onko nyt varmasti kaikki tarvittava säilössä siellä ulkoisella kovalevyllä. No joo, mä tarkastan. On ainakin kaikista tärkeistä kansioista "shortcut", jotka olen vaan nopeasti kopioinut työpöydältä. :D :D

No, ei olis kyllä naurattanut jos oltais aloitettu formatointi ja lopuksi huomattu että olen säilönyt pelkkiä pikavalinta-logoja jemmaan. Auts.

1 kommentti:

  1. Heh, sä selvästi tarttet ikioman mikrotukihenkilön viereen istumaan koko ajan :D

    VastaaPoista